Vrijspraak en ontslag van rechtsvervolging in mensenhandelzaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Vrijspraak en ontslag van rechtsvervolging in mensenhandelzaak
Maastricht , 22 mei 2015

Twee mannen en één vrouw werden ervan verdacht dat zij zich schuldig zouden hebben gemaakt aan mensenhandel (uitbuiting) in de door hen gerunde sexclub. Het zou daarbij gaan om 13 meerderjarige vrouwen en 1 minderjarige. Een van de twee mannen stond ook nog terecht voor de uitbuiting en mishandeling van een andere meerderjarige vrouw.

De rechtbank heeft vandaag uitspraak gedaan in deze zaak en spreekt de verdachten vrij van de verwijten die betrekking hebben op de meerderjarige vrouwen. Volgens de rechtbank kan niet bewezen worden dat de vrouwen tot hun werkzaamheden werden gedwongen of dat misbruik zou zijn gemaakt van de positie waarin de vrouwen verkeerden. Ook bij het vervoer van de vrouwen was geen sprake van een beperking of aantasting van de vrijheid van de vrouwen.
 
De rechtbank spreekt de ene man ook vrij van de mishandeling van een vrouw. Daarvoor is onvoldoende bewijs.
 
De rechtbank acht bij alle drie de verdachten wel bewezen dat er een minderjarig meisje in hun club heeft gewerkt. Dat gegeven is op zich voldoende voor een bewezenverklaring. Toch treft de verdachten hierin geen verwijt. Zij zijn door het meisje vals voorgelicht over haar leeftijd. Het meisje maakte daarbij gebruik van een vals identiteitsbewijs, zodat het leek of zij meerderjarig was. De verdachten worden

Uitspraken

Meest gelezen berichten