Reclasseringsmedewerkster vrijgesproken voor tegenwerken moordonderzoek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Reclasseringsmedewerkster vrijgesproken voor tegenwerken moordonderzoek
Roermond, 24 november 2017

Een 39-jarige vrouw is vandaag door de rechtbank Limburg vrijgesproken voor het (proberen te) helpen van een man bij het ontkomen aan een politieonderzoek of zijn aanhouding. De man wordt verdacht betrokken te zijn bij een moord gepleegd te Venlo in 2012. De vrouw heeft de man ontmoet toen zij hem als reclasseringsmedewerker begeleidde in een andere strafzaak. Na het reclasseringstraject is een vriendschap tussen hen ontstaan.

Geen wetenschap

Volgens de rechtbank heeft de vrouw handelingen verricht en uitlatingen gedaan die volstrekt niet passen bij een professioneel en integer reclasseringsmedewerker, maar niet kan worden bewezen dat zij wist van de verdachtestatus van de man in het moordonderzoek. Dit betekent dat niet kan worden vastgesteld dat de vrouw de man met opzet heeft geholpen om (mogelijk) te ontkomen aan de politie.

Politieonderzoek

Daarnaast kan de rechtbank niet vaststellen dat het politieonderzoek door het toedoen van de vrouw daadwerkelijk is belemmerd. De man is immers nooit buiten beeld geweest van politie en justitie. Het Openbaar Ministerie heeft onvoldoende aangegeven op welke wijze het gedrag van de vrouw het onderzoek naar de man zou hebben bemoeilijkt of gedwarsboomd.

Vrijspraak

Nu er onvoldoende bewijs is, heeft de rechtbank de vrouw vrijgesproken van al hetgeen haar strafrechtelijk werd verweten door het Openbaar Ministerie. De strafzaak tegen de man is nog niet afgerond

Het volledige vonnis is zo spoedig mogelijk na te lezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten