Open dag rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Limburg > Open dag rechtbank Limburg

4 november open dag rechtbank Limburg

Altijd al willen weten wat er binnen de muren van rechtbank Limburg gebeurt?
Op zaterdag 4 november a.s. kunt u dit zien tijdens onze open dag. We openen dan onze deuren van 10.00 tot 16.00 uur op de locaties Maastricht en Roermond. U bent van harte welkom.

Wat is er te doen?


hamer-rechters

Nagespeelde rechtszaken

In de zittingzalen ziet u hoe een rechtszitting verloopt. Rechters en medewerkers spelen zittingen na. Er zijn zittingen in het strafrecht, bestuursrecht, civielrecht en familierecht. Zie hier zittingsrooster Maastricht (pdf, 149,1 KB) en zittingsrooster Roermond (pdf, 133,5 KB).

Optioneel plaatje

Informatiemarkt

Diverse organisaties die met de rechtspraak te maken hebben presenteren zich op de informatiemarkt.

Deelnemers: Halt en Bureau Jeugdzorg, Juridisch Loket, Justitiële jeugdzorginrichting Het Keerpunt, Kinderen- en Jongerenrechtswinkel (alleen op de locatie Maastricht), Mediationbureau Rechtbank Limburg, Openbaar Ministerie Limburg, Politie, Raad voor de Kinderbescherming, Rechtbank Limburg, Reclassering en 3RO, Slachtofferhulp en Veiligheidshuis Zuid-Limburg

Bioscoopkaartjes en popcorn

Rondgang door gebouw

Bekijk een gedeelte van het gebouw, een digitale zittingzaal en het cellencomplex.


Selfie in toga

Selfie in toga

Maak een selfie met een toga aan.


Toegangscontrole

Net als tijdens onze reguliere werkdagen, wordt ook tijdens de open dag iedere bezoeker bij binnenkomst in de rechtbank gecontroleerd. Alle bezoekers moeten door de detectiepoort en tassen gaan door de scanstraat. U wordt gecontroleerd op ongewenste voorwerpen, zoals (zak)messen, scharen en spuitbussen. Deze voorwerpen worden (tijdelijk) in bewaring genomen en krijgt u bij het verlaten van het gebouw terug. Wees alert op metalen aan kledingstukken, zoals gespen. Hierdoor zal de detectiepoort gaan piepen. Om deze toegangscontrole vlot te laten verlopen, is dat het dus aan te raden om zo weinig mogelijk handbagage bij u te hebben en eerder genoemde voorwerpen thuis te laten.


Foto rechtbank Maastricht  Rechtbank Maastricht

Locatie Maastricht

Sint Annadal 1
6214 PA Maastricht

Openingstijden van de open dag

Zaterdag 4 november is de rechtbank van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek. Hoe kom ik bij de rechtbank? Hoe kom ik bij de rechtbank?

Locatie Roermond

Willem II Singel 67
6041 HR Roermond

Openingstijden van de open dag

Zaterdag 4 november is de rechtbank van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek. Hoe kom ik bij de rechtbank? Hoe kom ik bij de rechtbank?

Foto Rechtbank Roermond  Rechtbank Roermond

Vragen

Heeft u vragen over de open dag? Mail dan naar team communicatie van rechtbank Limburg.