Laden...

Zaakverdeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Zaakverdelingsreglement

In het zaakverdelingsreglement en de nadere regels leest u waar welke zaak dient te worden aangebracht.

Regio’s en gemeenten

Het arrondissement van de rechtbank Limburg beslaat de gehele provincie Limburg. Op grond van overwegingen van concentratie en specialisatie zijn binnen de rechtbank keuzes gemaakt ten aanzien van welke soorten zaken op welke zittingslocaties ter zitting worden behandeld. Gestreefd is naar een rechter in de buurt voor de meest voorkomende kwesties en een gespecialiseerde rechter op één locatie voor de meer specialistische rechtsgebieden.

Nadere indeling

Waar een rechtszaak ter zitting wordt behandeld, hangt met drie dingen samen: welk soort rechter de zaak behandelt, wat voor soort zaak het is en in welke regio van de rechtbank Limburg de zaak speelt.

Het rechtsgebied van de rechtbank Limburg beslaat de onderstaande regio’s.
Een nadere indeling van de zaakverdeling per rechtsgebied en regio vindt u in het document Interne competentie rechtbank Limburg (pdf, 246,7 KB).

 

Regio Noord

Gemeentes Beesel, Bergen (L), Echt-Susteren, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Mook en Middelaar, Nederweert, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Venlo, Venray en Weert.

Regio Midden

Gemeentes Beek, Sittard-Geleen en Stein.

Regio Zuid

Gemeentes Beekdaelen, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen- Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Simpelveld en Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal.

 

 

Besluit tijdelijke zittingslocatie

Artikel 2 van het zaakverdelingsreglement van de rechtbank Limburg, gepubliceerd in de Staatscourant d.d. 2 september 2019 onder nummer 48450 bepaalt dat het gerechtsbestuur kan besluiten om in afwijking van het reglement zaken op een andere locatie binnen het arrondissement te behandelen.

Het gerechtsbestuur heeft op grond van voornoemde bepaling op 27 januari 2021 besloten om, indien dit om logistieke redenen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus nodig is, af te wijken van het zaaksverdelingsreglement en zaken op een andere locatie in de zittingsplaatsen binnen het arrondissement te behandelen dan de volgens het zaaksverdelingsreglement aangewezen locatie(s) zolang de coronacrisis duurt.

 

Adressen

Op de contactpagina vindt u de correspondentieadressen van de twee locaties. Daarnaast is het mogelijk om bij de informatiebalies van de zittingslocaties stukken af te geven of te deponeren, bestemd voor een zaak die op de betrokken zittingslocatie wordt behandeld. Stukken die worden afgegeven op een andere dan de aangewezen zittingslocatie, worden door de rechtbank met bekwame spoed aan de juiste locatie overgedragen, met dien verstande dat termijnoverschrijding die daar het gevolg van kan zijn, voor risico van de indiener blijft.