12 maanden cel voor bedrijfsinbraak en bedreigingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 12 maanden cel voor bedrijfsinbraak en bedreigingen
Utrecht, 08 december 2016

Een 53-jarige man die in Mijdrecht een bedrijfsinbraak en vernielingen pleegde bij zijn voormalig werkgever is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook is de man veroordeeld voor het bedreigen met zware mishandeling en brandstichting van zijn voormalig werkgever en diens familie.

Ernstige vernielingen

Bij de bedrijfsinbraak heeft verdachte ernstige vernielingen aangericht. Zo gooide de man onder andere zoutzuur en thinner over meubelstukken en machines. Ook sneed hij de V-snaar van een camper door. Door deze vernielingen vreesde zijn voormalig werkgever en diens familie dat hij zijn bedreigingen daadwerkelijk zou uitvoeren.

Aanpassingsstoornis

De man werd in 2013 ontslagen. Uit rapportages is gebleken dat de man een aanpassingsstoornis heeft en mogelijk autisme. Door zijn starre houding, gebrek aan sociaal gevoel en zijn hypersensitiviteit heeft hij het ontslag onvoldoende kunnen verwerken. De rechtbank vindt hem, in navolging van de rapportages, verminderd toerekeningsvatbaar.

De rechtbank legt geen tbs met dwangverpleging op, zoals wel was geëist. De rechtbank is het met de deskundigen eens dat de man gebaat is bij intensieve behandeling met strikte voorwaarden. Hij moet die behandeling ondergaan en mag geen contact opnemen met zijn voormalig werkgever en diens familie. Ook mag hij niet in de buurt van het bedrijf en hun woonhuizen komen, en komt hij onder elektronisch toezicht te staan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten