16 maanden cel voor afgeven valse paspoorten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 16 maanden cel voor afgeven valse paspoorten
Utrecht, 25 oktober 2016

Een 19-jarige man uit Utrecht heeft zich als stagiair van de gemeente Utrecht schuldig gemaakt aan het afgeven van valse reisdocumenten. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot 4 maanden jeugddetentie en 12 maanden celstraf.

Bewuste handeling

Paspoort

De verdachte werkte als stagiair op de afdeling Publiekszaken van de Gemeente Utrecht. Tijdens zijn stage hield hij zich bezig met de aanvraag van paspoorten en identiteitskaarten. Hij vervalste in een periode van enkele maanden de aanvraagformulieren van elf paspoorten en een identiteitskaart. De rechtbank oordeelt dat hij op grove wijze misbruik maakte van zijn positie bij de gemeente en daarmee het vertrouwen van de burger in de overheid ernstig heeft geschaad.

Jeugddetentie en celstraf

In de eerste periode van zijn stage was de verdachte minderjarig en ging het om vier paspoorten. De andere acht valse reisdocumenten reikte hij uit als meerderjarige. De rechtbank veroordeelt de man daarom tot 4 maanden jeugddetentie en 12 maanden celstraf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten