2 jaar tbs-verlenging voor dader in zaak Sybine Jansons

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 2 jaar tbs-verlenging voor dader in zaak Sybine Jansons
Utrecht, 26 februari 2019

De tbs-maatregel met dwangverpleging van een 57-jarige man die in 2001 is veroordeeld voor doodslag en een dubbele verkrachting is verlengd met twee jaar. De rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat verlenging noodzakelijk is voor de algemene veiligheid van personen.

Stoornis

Uit het adviesrapport blijkt dat er nog steeds sprake is van een ernstige stoornis bij de man. Bij beëindiging van de tbs-maatregel wordt het risico op nieuw (seksueel) gewelddadig gedrag als hoog ingeschat.

Moeizame behandeling

De behandeling van de man verloopt moeizaam. In het afgelopen jaar heeft de man eerste stappen gezet in de samenwerking met zijn behandelaars. Hij werkt steeds actiever mee aan de behandeling. De kern van zijn problematiek is er nog steeds. Het is niet te verwachten dat er binnen een jaar redenen kunnen zijn om de tbs met dwangverpleging voorwaardelijk te beëindigen. De rechtbank gaat daarom voorbij aan het verzoek van de verdediging om de tbs met een jaar te verlengen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten