3 jaar cel voor drugsbezit en voorbereiden van drugsproductie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 3 jaar cel voor drugsbezit en voorbereiden van drugsproductie
Utrecht, 03 oktober 2016

Een 50-jarige man uit De Meern heeft zich in 2014 schuldig gemaakt aan het voorbereiden van productie van harddrugs. Daarnaast had hij 22 kilo amfetamine, 7 kilo metamfetamine, 3 kilo MDMA, 24 kilo hasj in zijn bezit. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot 3 jaar gevangenisstraf.

Overleden vriend

De man heeft een alternatief scenario geschetst waarin hij de schuld bij een onlangs overleden vriend legt. Hij stelt dat die vriend doordeweeks in het huis woonde en hijzelf in het weekend. De rechtbank vindt dat hij dit scenario op geen enkele wijze heeft onderbouwd. Daarnaast verklaren buurtbewoners dat hij elke avond thuiskwam en ook zijn zoon verklaart dat de man in de woning verbleef.

Stacaravans

De man had twee stacaravans, drie geluidsboxen en een geldtelmachine in zijn bezit. Deze goederen worden afgepakt omdat deze verkregen zijn uit de productie van en handel in soft- en harddrugs.

Uitspraken

Meest gelezen berichten