30 maanden cel voor brandstichtingen Lelystad

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 30 maanden cel voor brandstichtingen Lelystad
Lelystad, 01 september 2017

Een 30-jarige man uit Lelystad heeft in 2017 in Lelystad opzettelijk brand gesticht aan twee voertuigen en een woning. Ook had hij kinderporno in zijn bezit. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 30 maanden.

Voertuigen verwoest

Als gevolg van de brandstichtingen zijn er meerdere voertuigen verwoest. Bij de brand in de woning zijn er mensen in levensgevaar gekomen. De politie ontdekte die brand en waarschuwde de bewoners.

Schadevergoeding

De rechtbank bepaalt dat de verdachte een schadevergoeding van 2.500 euro moet betalen aan de man wiens camper is verwoest. Van dat bedrag is 500 euro vergoeding van immateriële schade. De bewoners van het huis hebben ook recht op een schadevergoeding. De verdachte moet hen 750 euro per persoon aan als smartengeld betalen.

Strafmaat

Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank gekeken naar straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd. De rechtbank wijkt daarom af van de eis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten