5 jaar cel en tbs voor poging tot doodslag echtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 5 jaar cel en tbs voor poging tot doodslag echtgenote
Utrecht, 23 februari 2017

Een 70-jarige man uit Mijdrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor poging tot doodslag op zijn vrouw in 2016. Daarnaast legt de rechtbank tbs met voorwaarden op omdat de rechtbank het noodzakelijk vindt dat de man een intensieve klinische behandeling ondergaat.

Riem

De man probeerde zijn echtgenote met een riem te wurgen. Zijn vrouw had enkele dagen daarvoor gezegd dat ze bij hem weg wilde gaan. De man liet zijn vrouw voor dood achter. Hij belde onder anderen zijn eigen dochter en de zoon van de vrouw met de mededeling dat hij zijn vrouw had vermoord.

Forse impact

De poging van de man om de vrouw te doden heeft ernstige psychische gevolgen voor haar gehad, naast het lichamelijke letsel. Ook op familie en vrienden van de vrouw heeft het een forse impact gehad. De man heeft geen enkel respect getoond voor het leven van zijn echtgenote.

Uitspraken

Meest gelezen berichten