6,5 jaar cel voor neersteken ex-vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 6,5 jaar cel voor neersteken ex-vriendin
Lelystad, 24 maart 2017
Een 33-jarige man uit Almere heeft zich in 2016 in Lelystad schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag op zijn ex-vriendin. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 6,5 jaar.

Huis binnengedrongen

De man heeft een raam ingeslagen en is het huis van zijn ex-vriendin binnengedrongen. Zij zat gehurkt voor hun baby toen de man haar meerdere keren in haar hals en armen stak. Het slachtoffer heeft levensbedreigend letsel opgelopen. Voor de behandeling van het letsel heeft ze ruim een week in het ziekenhuis gelegen, hoofdzakelijk op de intensive care.

Strafmaat

Het delict dat de man heeft gepleegd rechtvaardigt een gevangenisstraf van forse duur. Bij het bepalen van de hoogte van de straf heeft de rechtbank onder meer gekeken naar straffen die in soortgelijke zaken zijn opgelegd en rekening gehouden met eerdere veroordelingen van de man voor geweldsdelicten. De hoogte van de straf valt lager uit dan de eis van de officier van justitie. De rechtbank bepaalt dat de man het slachtoffer daarnaast bijna 20.000 euro aan schade moet vergoeden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten