7 jaar cel voor doodslag op zakenkennis

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 7 jaar cel voor doodslag op zakenkennis
Utrecht, 05 juli 2016

Een 61-jarige man uit Utrecht is veroordeeld voor het doden van Willem Woertman in 2015 in Utrecht. De man heeft het slachtoffer omver geduwd en heeft hem vervolgens met een stenen/betonnen ‘kippie’ meerdere keren op zijn hoofd geslagen. Er was sprake van een zakelijke relatie waarbij een conflict volledig uit de hand is gelopen. 

Stoffelijk overschot

De verdachte heeft het stoffelijk overschot van het slachtoffer in een dekenkist gelegd en die enkele dagen in zijn huis laten staan. Vervolgens heeft de man verantwoordelijkheid genomen voor zijn daad en zich met het lijk gemeld bij de politie.

Strafmaat

De man wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar. De rechtbank neemt in de strafmaat mee dat de verdachte een blanco strafblad heeft en de schuld op zich heeft genomen tijdens de zitting. Daarnaast oordeelt de rechtbank dat de man niet berekenend te werk is gegaan. Ook is rekening gehouden met de toeloop naar het conflict.

Uitspraken

Meest gelezen berichten