Acht jaar cel en tbs voor dodelijke steekpartij Veste Lelystad

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Acht jaar cel en tbs voor dodelijke steekpartij Veste Lelystad
Lelystad, 04 augustus 2015

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 24-jarige man uit Lelystad voor de moord op zijn plaatsgenoot en een poging doodslag op een andere plaatsgenoot een dag eerder.

Op 29 juli 2014 ging de man met een daarvoor bij de Marskramer weggenomen koksmes naar de woning van de toen 34-jarige Richard Fierloos aan de Veste in Lelystad. Fierloos wilde de man, die een zwervend bestaan leidde, niet binnenlaten, waarop hij door de man werd gestoken met een mes. Fierloos is aan zijn verwondingen overleden.

De dag ervoor heeft de verdachte een andere bekende van hem gestoken. Deze man raakte lichtgewond.
 
Na uitvoerig onderzoek in het Pieter Baan Centrum is gebleken dat de man lijdt aan meerdere stoornissen, en er groot gevaar voor herhaling is. De rechtbank vindt hem verminderd toerekeningsvatbaar.
 
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf van acht jaar. Daarnaast is hem de maatregel tbs met dwangverpleging opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten