Acht jaar cel voor poging doodslag Emmeloord

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Acht jaar cel voor poging doodslag Emmeloord
Lelystad, 02 december 2015

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 35-jarige verdachte uit Urk tot een gevangenisstraf van acht jaar voor poging tot doodslag op een 18-jarig meisje op 19 oktober 2014 op camping Het Bosbad in Emmeloord. 

In de zaak van de gewelddadige dood van het meisje vindt de rechtbank bewezen -onder meer op grond van DNA-bewijs- dat de verdachte haar met een steen meermalen op het hoofd geslagen heeft. De rechtbank acht echter onvoldoende bewijs aanwezig voor het stichten van brand door verdachte in het chalet waar het slachtoffer toen verbleef. 

De rechtbank spreekt de verdachte vrij van de brandstichting. En omdat sectie uitgewezen heeft dat de dood van het slachtoffer veroorzaakt is door de brand, spreekt de rechtbank ook vrij van moord of doodslag.

De rechtbank vindt wel bewezen dat de verdachte zich door met een steen op het hoofd van het slachtoffer te slaan schuldig gemaakt heeft aan poging tot doodslag voorafgaand aan de brand. Daarvoor legt de rechtbank een gevangenisstraf van acht jaar op. De rechtbank houdt rekening met de gruwelijke en zeer gewelddadige manier waarop de verdachte te werk is gegaan en vindt ook strafverzwarend dat verdachte de nabestaanden volledig in het ongewisse gelaten heeft over de reden waarom hij dit misdrijf gepleegd heeft.

Uitspraak

Meest gelezen berichten