Bedreiger van agent veroordeeld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Bedreiger van agent veroordeeld
Lelystad, 20 juli 2016

Een 23-jarige man uit Lelystad is veroordeeld voor het beledigen van agenten via social media en het bedreigen van een van hen. De man heeft zich ook schuldig gemaakt aan heling van politiejassen en huisvredebreuk. De rechtbank legt een gevangenisstraf op van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met verschillende bijzondere voorwaarden, waaronder een klinische opname.

Social media

De man maakte voor de beledigingen en de bedreiging onder andere gebruik van een Instagram- en Facebookaccount. Ook plaatste hij foto’s waarop hij politiejassen droeg. De rechtbank heeft als voorwaarden opgelegd dat hij zijn social media-accounts verwijdert en de politiejassen teruggeeft. Daarnaast legt de rechtbank een locatie- en contactverbod op zodat hij uit de buurt van de bedreigde agent blijft.

Klinische opname

Uit de rapporten van de psychiater blijkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechtbank oordeelt dat de man klinisch opgenomen moet worden voor maximaal 12 maanden. Als het nodig is zal aansluitend een ambulante behandeling volgen.

De rechtbank legt geen ISD-maatregel op zoals de officier van justitie heeft geëist omdat niet wordt voldaan aan de eisen die de wet stelt aan het opleggen van ISD.

Uitspraken

Meest gelezen berichten