Ben jij voor een week rechter of officier tijdens Summercourt?

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Ben jij voor een week rechter of officier tijdens Summercourt?
Utrecht, 27 maart 2015

Ook dit jaar is het weer mogelijk om op de stoel te gaan zitten van de rechter of om achter de desk te gaan staan van de officier van justitie. De rechterlijke macht opent de deuren voor wo rechtenstudenten in het laatste jaar van hun bachelor of in de masterfase, die nieuwsgierig zijn naar deze unieke beroepen. Van maandag 29 juni tot en met vrijdag 3 juli aanstaande houd je een requisitoir, schrijf je een vonnis, draai je een piketdienst en regisseer je een zitting, naast alle andere onderdelen waar je een rol in speelt. Kortom, je kunt proeven van de magistratelijke keuken.

Maar heb jij ook de juiste ingrediënten in huis?

Om alles uit de SummerCourt week te kunnen halen, beschik je over onderstaande ingrediënten:

• je propedeuse Nederlands Recht is behaald
• je bachelor fase is bijna afgerond (je hebt inmiddels 150 ects binnen of je behaalt dit aantal voor 1 juni aanstaande)
• je behaalt je master niet vóór 1 augustus 2015
• interessante maatschappelijke ervaringen op je naam staan (niet studie gerelateerd)

Kleur jij buiten de lijntjes?

Om een goede rechter of officier van justitie te kunnen worden, weet je wat er leeft in de wereld en bekijk je de actualiteit kritisch. Je vormt je eigen mening en onderbouwt deze met relevante argumenten. Je bent je bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die het ambt van rechter/officier van justitie met zich mee brengt en durft buiten de vaste kaders te kijken naar oplossingen als een casus dat vereist. Je legt daarbij gemakkelijk de verbinding tussen wat mag en kan, en wat maatschappelijk het meeste effect sorteert.

Wat we verder van je nodig hebben:

• een recente en complete cijferlijst, waarop je ects vermeld staan
• je toewijding en volledige beschikbaarheid gedurende de hele SummerCourt week (29 juni-3 juli)
• een authentieke, persoonlijke motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent (wees vooral creatief en vertel ons wat jou dé rechter of officier van justitie van de toekomst maakt)
De werving sluit op zondag 12 april en de selectiegesprekken vinden plaats van 11 tot en met 21 mei 2015. Word je geselecteerd? Dan start voor jou SummerCourt al op dinsdagmiddag 2 juni met ons SpringCourt. Daarover ontvang je meer informatie tijdens de selectie.
Meer informatie en aanmelden? www.summercourt.nl

Uitspraken

Meest gelezen berichten