Boot mag niet aangelegd worden in Zwolse Vaart

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Boot mag niet aangelegd worden in Zwolse Vaart
Utrecht, 26 juli 2016

Verzoekers hebben een boot die zij met een ontheffing mochten afmeren achter hun huis in de Zwolse Vaart. De ontheffing hebben zij niet meer en over die weigering loopt een zaak bij rechtbank. Via de voorzieningenrechter probeerden zij te voorkomen dat hun boot door de provincie Flevoland weggesleept zou worden.

Legalisering van de ligplaats

De provincie Flevoland heeft nieuwe regels voor ligplaatsen en afmeervoorzieningen in de vaarwegen ingevoerd, onder andere vanwege veilig en doelmatig gebruik van de vaarwegen. Op grond van die regels komen verzoekers niet in aanmerking voor een ontheffing. De voorzieningenrechter oordeelt dat deze regels niet onredelijk zijn en wijst daarom het verzoek om voorlopige voorziening af.

Burgemeester

Een moeilijk punt is dat één van de verzoekers een burgemeester is van een gemeente in deze provincie. De burgemeester heeft als privépersoon dezelfde rechten als elke andere burger, maar opgemerkt moet worden dat het gevoelig ligt als alleen de burgemeester zijn boot mag laten liggen. De voorzieningenrechter heeft in de beoordeling van deze zaak geen “last” van die omstandigheid. Het oordeel van de voorzieningenrechter geldt voor hem als burgemeester, maar zou ook gelden voor iedere andere burger van de provincie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten