Brio Kiosk Utrecht terecht gesloten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Brio Kiosk Utrecht terecht gesloten
Utrecht, 22 augustus 2016

De kiosk aan de Tiberdreef die in juli 2016 door de gemeente Utrecht werd gesloten vanwege criminele activiteiten blijft voor 12 maanden dicht. De gemeente heeft op grond van politiestukken en eigen onderzoek voldoende gemotiveerd dat er sprake zou zijn van illegale gokactiviteiten, zo oordeelt de voorzieningenrechter.

Illegale gokactiviteiten

Uit de rapportages van de politie blijkt dat er in Nederland een netwerk was opgebouwd dat zich bezighield met illegaal gokken. Deze organisatie zou computers plaatsen en monteurs beschikbaar hebben om de systemen aan te leggen. Daarnaast stelt de inspecteur dat de ingenomen spullen gebruikt worden bij illegale gokactiviteiten.

Onderzoek gemeente

De conclusies van de politie worden ook bevestigd in een rapport van de afdeling Bijzondere Handhaving waaruit blijkt dat de kiosk bekendheid geniet als illegale goklocatie. Naar aanleiding van observaties van de gemeente komt het beeld naar voren dat het aannemelijk is dat er in de Brio Kiosk sprake was van illegaal gokken op sportwedstrijden. De voorzieningenrechter stelt vast dat de kioskeigenaar de bevindingen van de politie ook niet heeft bestreden en oordeelt dat de gemeente de sluiting voldoende heeft gemotiveerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten