Celstraf en tbs in ontuchtzaak Houten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf en tbs in ontuchtzaak Houten
Utrecht, 13 mei 2015

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 38-jarige man uit Houten tot een gevangenisstraf van 20 maanden en tbs met voorwaarden voor ontucht en het bezit en verspreiden van vergaande kinderporno.

De verdachte betastte in 2013 en 2014 in Houten zes jonge meisjes. Hij trok de aandacht van de kinderen door te gaan wandelen met een hond waarvan hij wist dat die een grote aantrekkingskracht op kinderen had. Vervolgens raakte hij de meisjes aan bij hun billen of andere intieme plekken of voerde nog verdergaande seksuele handelingen uit.

De rechtbank neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij alleen oog heeft gehad voor zijn eigen behoeftebevrediging en zich niet heeft bekommerd om de gevoelens van zijn slachtoffers. Dergelijke feiten kunnen grote schade toebrengen aan de ontwikkeling van kinderen en veroorzaken daarnaast grote gevoelens van onveiligheid en verontwaardiging in de maatschappij.
 
Naar het oordeel van de rechtbank kan niet anders worden gereageerd op dit soort feiten dan met een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van aanzienlijke duur. Deskundigen hebben de verdachte onderzocht en achten de man verminderd toerekeningsvatbaar. Volgens de deskundigen is er sprake van een hoog recidiverisico. Daarom legt de rechtbank ook tbs met voorwaarden op. Deze voorwaarden houden onder meer in dat de man zich moet laten behandelen. Daarnaast heeft hij een locatieverbod voor de gemeente Houten gekregen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten