Celstraf voor bedreiging Tweede Kamerleden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf voor bedreiging Tweede Kamerleden
Utrecht, 23 januari 2015

Een 41-jarige man uit Rotterdam is vrijdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De man werd veroordeeld voor het bedreigen van onder andere meerdere Tweede Kamerleden.

De man bedreigde meerdere personen in het kader van zijn missie om het gevaar van minipistolen onder de aandacht te brengen. Hij voelde zich niet serieus genomen door de politie en het Openbaar Ministerie en had daarom het plan een strafzaak uit te lokken. De rechtbank vindt dat de man daar veel te ver in is gegaan. De man verstuurde onder andere een kogelbrief en plaatste een filmpje op het internet waarbij een persoon op een foto door het oog werd geschoten. Ook schoot de man met een minipistool op blikjes op het politiebureau om aan te tonen dat het een gevaarlijk wapen is. 

De man werd naast bedreiging, ook veroordeeld voor verboden wapenbezit en het in bezit hebben van drugs. De rechtbank legde een gevangenisstraf op die gelijk is aan de tijd dat de man in voorarrest heeft gezeten. Het voorwaardelijke deel van de straf moet voor de man ‘een stok achter de deur’ zijn om niet opnieuw strafbare feiten te plegen. Ook moet hij meewerken aan een nader psychologisch onderzoek en eventuele behandeling.

Meest gelezen berichten