Celstraf voor in de prostitutie brengen 15-jarig meisje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf voor in de prostitutie brengen 15-jarig meisje
Utrecht, 15 september 2015

Een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden wegens mensenhandel. Hij bracht in 2014 drie weken lang een meisje van 15 jaar oud in de prostitutie. De zaak kwam aan het licht via het televisieprogramma Undercover in Nederland.

Aangezet

De veroordeelde man heeft het slachtoffer aangezet zich beschikbaar te stellen als prostituee, heeft een advertentie op de site Sexjobs.nl geplaatst, de advertentie beheerd, de telefoon opgenomen als klanten belden, de prijzen voor haar diensten bepaald en afspraken voor haar geregeld en geprofiteerd van het geld dat zij verdiende met de prostitutiewerkzaamheden. Het slachtoffer was drugsverslaafd en wilde door middel van prostitutie schulden aflossen. De rechtbank spreekt van een ‘vergaande en ontluisterende manier van uitbuiting’.

 
De rechtbank legde zes maanden van de straf voorwaardelijk op en verbond daar voorwaarden aan. De man komt onder meer onder toezicht van de Reclassering. Ook legde de rechtbank een contactverbod met het slachtoffer op.

Klant

Een 45-jarige klant van het slachtoffer kreeg 15 maanden gevangenisstraf, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. De man had meerdere malen seks met het slachtoffer, ook toen hij wist dat zij minderjarig was.

Uitspraken

Meest gelezen berichten