Celstraf voor mensenhandel De Bilt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf voor mensenhandel De Bilt
Utrecht, 16 juni 2015

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 19-jarige man uit De Bilt tot een gevangenisstraf van 14 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De man heeft zich schuldig gemaakt aan mensenhandel in de periode van 1 november 2014 tot 21 januari 2015 in De Bilt.

De verdachte haalde een zeventienjarig meisje over om in de prostitutie te gaan werken en profiteerde zelf van de opbrengsten. Hij regelde de hotelkamers waar prostitutiewerkzaamheden plaatsvonden, hij plaatste een advertentie op internet en regelde de afspraken met klanten.

 
Mensenhandel is volgens de rechtbank een vergaande en ontluisterende manier van uitbuiting, waarbij de lichamelijk en geestelijke integriteit van het slachtoffer ondergeschikt wordt gemaakt aan de zucht naar geldelijk gewin van de uitbuiter. Slachtoffers ondervinden doorgaans nog lange tijd de psychische gevolgen ervan. De rechtbank rekent verdachte het door hem gepleegde feit zwaar aan.
 
Deskundigen hebben vastgesteld dat verdachte lijdt aan een (zich ontwikkelende) persoonlijkheidsstoornis. Hoewel de rechtbank, anders dan de officier van justitie, verdachte daarom licht verminderd toerekeningsvatbaar acht, vindt de rechtbank een gevangenisstraf van 14 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, passend en geboden. Daarbij wordt ook meegewogen dat de verdachte eerder is veroordeeld voor een strafbaar feit.
 
Bij de deels voorwaardelijke gevangenisstraf heeft de rechtbank een aantal voorwaarden opgelegd, waaronder verplichte behandeling, een contactverbod met het slachtoffer en toezicht door de reclassering. De man moet daarnaast ook een gevangenisstaf van 81 dagen uitzitten omdat hij het feit pleegde tijdens de proeftijd van een andere veroordeling.

Uitspraken

Meest gelezen berichten