Celstraf voor spookrijder A27

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf voor spookrijder A27
Utrecht, 24 september 2015

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 27-jarige Amsterdammer tot een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast legt de rechtbank een rijontzegging van 2 jaar op. De man veroorzaakte op 14 december 2013 een dodelijk verkeersongeluk op de A27 bij Laren.

Uit de verkeersongevallenanalyse van de politie en een reconstructie van het NFI blijkt dat de verdachte ’s nachts de A27 in de verkeerde richting is opgereden. Over een afstand van 3500 meter reed hij tegen het verkeer in. Uiteindelijk kwam hij frontaal in botsing met een voertuig dat in de goede richting reed. De bestuurder van die auto overleed aan zijn verwondingen.

 
Verdachte heeft op de avond voorafgaand aan het ongeval meerdere alcoholische consumpties gedronken; eerst in een restaurant en later in een kroeg in Utrecht. Hoeveel verdachte exact heeft gedronken en of het alcoholgehalte van zijn bloed ten tijde van het ongeval (nog) boven de strafbare hoeveelheid was, kan de rechtbank niet vaststellen. De rechtbank spreekt de verdachte daarom vrij voor het rijden onder invloed.
 
Vast staat echter wel dat verdachte, na zijn alcoholgebruik, is gaan rijden en vervolgens is gaan spookrijden op de snelweg en dat gedurende enkele kilometers is blijven doen zonder dit op te merken. Daardoor heeft verdachte zeer onvoorzichtig en onoplettend gehandeld. Door zijn handelen heeft de verdachte het meest waardevolle wat er is, een mensenleven, weggenomen. Hierdoor heeft de verdachte aan de moeder van het slachtoffer, zijn verloofde en zijn 2 jonge kinderen, alsmede aan anderen die het slachtoffer liefhadden onherstelbaar leed toegebracht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten