Celstraf voor verduisteren geld van bejaarde ouders

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf voor verduisteren geld van bejaarde ouders
Utrecht, 26 januari 2017

Een 58-jarige man uit Zeewolde is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 maanden voor het verduisteren en witwassen van 125.000 euro van zijn bejaarde ouders. Hij had het geld van zijn ouders in beheer gekregen.

Met het geld kocht de man in 2013 en 2014 onder andere sieraden, kleding en een auto voor zijn toenmalige vriendin. Ook betaalde hij een weekend weg voor haar en schonk hij bedragen aan zijn dochter. De man heeft verklaard dat de uitgaven voor zijn vriendin, een investering waren in het escortbedrijf dat hij met haar wilde oprichten.

De rechtbank vindt dat de man op grove wijze misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen dat zijn ouders in hem hadden gesteld. Hij heeft zijn ouders veel verdriet gedaan met zijn handelen. Daarnaast heeft de man nooit oprecht spijt betuigd aan zijn ouders en heeft hij ook niks terugbetaald.

De rechtbank heeft de vordering tot schadevergoeding van de ouders volledig toegewezen. Dat betekent dat de man een bedrag van 108.360 euro aan zijn ouders moet terugbetalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten