Celstraf voor verkrachting in vluchtelingenopvang Nieuwegein

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf voor verkrachting in vluchtelingenopvang Nieuwegein
Utrecht, 07 mei 2018

Een 31-jarige man uit Eritrea is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden. Hij verkrachtte in oktober 2017 een vrouw die hij al twee jaar kende vanuit een AZC.

Kwetsbaar slachtoffer

De verkrachting vond plaats in een opvangcentrum voor vluchtelingen – waar vaak personen verblijven die getraumatiseerd zijn door ervaringen uit het verleden. De verdachte kende het slachtoffer, een alleenstaande en kwetsbare vluchteling.

Strafmaat

De rechtbank wijkt af van de eis van de officier van justitie. De landelijke oriëntatiepunten gaan voor een verkrachting uit van een gevangenisstraf van 24 maanden. Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met de houding van de man. Hij neemt geen verantwoordelijkheid voor zijn daad. Daarnaast bepaalt de rechtbank dat hij geen contact mag zoeken met het slachtoffer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten