Celstraf voor veroorzaken verkeersongeval Zuilense Ring

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf voor veroorzaken verkeersongeval Zuilense Ring
Utrecht, 29 september 2015

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 23-jarige man uit Vleuten tot een gevangenisstraf van zes maanden en een rijontzegging van twee jaar. De verdachte veroorzaakte op 1 januari 2015 op de Zuilense Ring bij Maarssen een auto-ongeluk waarbij twee personen gewond raakten.

De rechtbank heeft vastgesteld dat de man in die nacht met te hoge snelheid door rood licht reed.  Verdachte was onder invloed van drugs. Hij had eerder die avond een joint gerookt. Hij reed in op een auto met twee inzittenden, beide slachtoffers hadden lichamelijk letsel.

 
De rechtbank kwalificeert dit als zeer onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam rijgedrag (artikel 6 Wegenverkeerswet). Om verdachte de ernst van de situatie duidelijk te maken, vindt de rechtbank een gevangenisstraf en een rijontzegging passend. De rechtbank sluit zich aan bij de eis van de officier van justitie en de landelijke oriëntatiepunten van rechters.

Uitspraken

Meest gelezen berichten