Celstraffen voor gewelddadige overvallen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraffen voor gewelddadige overvallen
Utrecht, 29 januari 2015

Een 26-jarige man is donderdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. De man werd veroordeeld voor de overvallen op een Grand café in Soest, een snackbar in Vianen en een tankstation in Hoevelaken. Drie medeverdachten werden veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van 15 tot 30 maanden voor het medeplegen van een of meerdere overvallen en medeplichtigheid.  

Tijdens de overvallen op alle drie de locaties waren medewerkers aanwezig. Zij werden door de verdachten bedreigd met wapens en gedwongen geld, telefoons en andere persoonlijke eigendommen af te geven. De overval op de snackbar bleef bij een poging omdat de eigenaar de overvallers uit zijn zaak duwde.

De rechtbank rekent het de verdachten ernstig aan dat zij door hun handelen heftige gevoelens van angst en onveiligheid teweeg hebben gebracht. Dit blijkt ook uit de voorgelezen schriftelijke slachtofferverklaringen in de rechtszaal. De rechtbank legde gevangenisstraffen op die passen bij de rollen die de verdachten tijdens de overval(len) hebben gehad. Ook moeten zij een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

Meest gelezen berichten