Celstraffen voor inbraken bij tankstations

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraffen voor inbraken bij tankstations
Utrecht, 17 februari 2017

Drie mannen uit Roemenië, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn veroordeeld tot respectievelijk 2 en 5 maanden cel. De rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat de mannen meerdere malen bij tankstations de koffie- en geldwisselautomaten openbraken en geldcassettes weg namen.

Brutaal en georganiseerd

De verdachten waren kennelijk enkel in Nederland om de diefstallen te plegen. Uit het dossier en beveiligingsbeelden blijkt dat de verdachten georganiseerd en brutaal te werk gingen. Ze braken de automaten open en haalden het kleingeld weg. De verdachten hadden duidelijk een eigen taak en rol tijdens de diefstallen.

Dit soort diefstallen veroorzaken financiële schade en overlast bij de benadeelden. Ook hebben de verdachten op geen enkel moment inzicht getoond hoe kwalijk hun handelen is. Zij hebben de feiten alleen gepleegd voor eigen financieel gewin. De rechtbank is dan ook van oordeel dat een gevangenisstraf passend is.

Uitspraken

Meest gelezen berichten