Celstraffen voor woningovervallers

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraffen voor woningovervallers
Utrecht, 25 juli 2016

Een 26-jarige man uit Ede is veroordeeld tot 7 jaar cel voor een gewelddadige woningoverval in Bosch en Duin en een poging tot een woningoverval in Soest. Voor de poging tot woningoverval is ook een 30-jarig man uit Baarn veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf.

Kwetsbare slachtoffers

De slachtoffers van de twee overvallen waren alleenwonende vrouwen. Zij zijn bedreigd met een nepwapen, vastgebonden en gedwongen op de grond te gaan liggen. Bij de woningoverval in Bosch en Duin zijn onder bedreiging de codes van de bankpassen van het slachtoffer afhandig gemaakt.

Pakjesbezorger

Bij de overval in Soest waren beide mannen betrokken. Dat zij de overval goed voorbereid hadden blijkt uit de voorverkenning, waarbij een van de mannen zich voordeed als een pakjesbezorger. De overval in Soest bleef bij een poging doordat het slachtoffer de straat op is gevlucht. Waarna zij door een van de mannen met geweld tegen de grond is gewerkt.

Uitspraken

Meest gelezen berichten