Dronevlieger vrijgesproken van veroorzaken dierenonrust

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Dronevlieger vrijgesproken van veroorzaken dierenonrust
Utrecht, 12 september 2016

Een 31-jarige man uit Haarlem die ervan verdacht werd met een drone opzettelijk onrust veroorzaakt te hebben bij dieren in de Oostvaardersplassen in september 2015, is vrijgesproken door de politierechter.

Op hol slaan

Vliegende drone boven weiland

Een boswachter zag een kudde heckrunderen eerst in alle rust en vervolgens in grote paniek op hol slaan. Met zijn verrekijker zag hij boven en voor de heckrunderen een drone vliegen, en grauwe ganzen opvliegen doordat de drone bij hen in de buurt kwam. De boswachter zag vervolgens dat ook de edelherten op hol sloegen en alle kanten op renden toen de drone en heckrunderen dichterbij kwamen.

Geen opzet

De politierechter oordeelt dat het dossier geen bewijs bevat dat de man handelingen heeft verricht die schadelijk konden zijn voor de dieren. Daarnaast is niet gebleken dat hij de dieren opzettelijk op de vlucht wilde laten slaan. De rechter spreekt de man daarom vrij.

Uitspraken

Meest gelezen berichten