Ex-man vrijgesproken van verkrachting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Ex-man vrijgesproken van verkrachting
Lelystad, 02 september 2016

Een 63-jarige man uit Almere is vrijdag vrijgesproken van verkrachting van zijn ex-vrouw. De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijs is dat de vrouw van 1993 tot en met 2006  door de man is verkracht.

Onvoldoende bewijs

Om iemand te kunnen veroordelen voor verkrachting is een aangifte van een slachtoffer alleen niet voldoende. In het dossier moet bewijs zitten dat het verhaal van het slachtoffer ondersteunt. In dit geval lag er een aangifte van de vrouw, een getuigenverklaring en informatie van de huisarts. De verklaring van de getuige – dat de vrouw mishandeld en verkracht zou zijn - en de informatie van de huisarts zijn gebaseerd op wat de vrouw aan hen verteld had en kan daarom niet als steunbewijs dienen. Ook het in 1998 bij de huisarts geconstateerde letsel levert niet voldoende steunbewijs op, omdat dit letsel ook spontaan of na een gewenste penetratie kan zijn ontstaan, aldus de huisarts. De rechtbank oordeelt dat er niet voldoende steunbewijs is om de verkrachting bewezen te verklaren.

Uitspraken

Meest gelezen berichten