Extra parkeerplekken Speelpark Oud Valkeveen toegestaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Extra parkeerplekken Speelpark Oud Valkeveen toegestaan
Utrecht, 28 juli 2016

Een groep omwonenden van het speelpark in de gemeente Gooise Meren stapte naar de rechter omdat zij wilden voorkomen dat de gemeente de parkeergelegenheid tijdelijk zou uitbreiden vanwege drukte. De voorzieningenrechter oordeelt dat het veiligheidsaspect zwaarder weegt en staat de uitbreiding toe.

Verkeersinfarct

Extra tijdelijke parkeerplaatsen

Het stuk grond waar – op piekmomenten – de tijdelijke parkeerplekken komen is eigendom van de gemeente. De eigen parkeergelegenheid van het speelpark is onvoldoende om de toename van het aantal bezoekers op te kunnen vangen. De voornaamste reden voor de uitbreiding op drukke momenten is het verkeersinfarct dat op Hemelvaart van dit jaar ontstond. De omliggende woningen en het speelpark waren toen niet bereikbaar voor hulpdiensten, wat de gemeente onverantwoord vindt.

Broedseizoen vogels

De omwonenden vinden dat het parkeerterrein zeer negatieve gevolgen zou hebben voor de natuur. Uit ecologisch onderzoek blijkt dat hier geen sprake van is als er rekening wordt gehouden met het broedseizoen van vogels.

Structurele oplossing

De gemeente en de omwonenden zijn doordrongen van de verkeersproblematiek die de laatste jaren is ontstaan. De voorzieningenrechter oordeelt dat de gemeente uit veiligheidsoverwegingen niet langer stil kon zitten, maar dat er ook een structurele oplossing moet komen. De waarnemend burgemeester heeft op zitting aangegeven dat de omwonenden intensief betrokken worden bij verdere gesprekken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten