Gedetineerden uit voorzorg verplaatst

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Gedetineerden uit voorzorg verplaatst
Utrecht, 10 september 2015

De gedetineerden die donderdagmiddag in het cellencomplex van de rechtbank Midden-Nederland (locatie Utrecht) aanwezig waren, zijn uit voorzorg verplaatst naar de locaties Houten en de Kroonstraat.

In het cellencomplex werd rond kwart over één een vreemde lucht geroken. Een medewerker van de Dienst Ondersteuning en Vervoer is daarop onwel geworden. De medewerker is uit voorzorg meegenomen naar het UMC. Vervolgens is besloten om alle gedetineerden te verplaatsen. De brandweer heeft nog niet vast kunnen stellen wat de vreemde lucht heeft veroorzaakt. De vreemde lucht is alleen in het cellencomplex waargenomen en niet elders in het gebouw.

 
De gevolgen voor de zittingen lijken beperkt. De voorgeleidingen en toetsingen bij de rechter-commissaris kunnen mogelijk vanaf de Kroonstraat via telehoren plaatsvinden. Voor de reguliere zittingen van vanmiddag waren geen gedetineerden meer in het cellencomplex aanwezig.

Uitspraken

Meest gelezen berichten