Geldboete voor belediging burgemeester en wethouder Veenendaal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Geldboete voor belediging burgemeester en wethouder Veenendaal
Utrecht, 25 april 2017

De politierechter veroordeelt een 64-jarige man uit Veenendaal tot een geldboete van 350 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één week voor belediging van de burgemeester en een wethouder van Veenendaal.

Vrijheid van meningsuiting

De verdachte verstuurde in 2016 een aantal tweets met zeer beladen termen die kwetsend en beledigend overkomen. De politierechter oordeelt dat de verdachte hiermee de grenzen van de vrijheid van meningsuiting heeft overschreden en legt hiervoor een geldboete van 350 euro op.

Stok achter de deur

Op de zitting verklaarde de verdachte dat hij in de toekomst geen tweets van dergelijke strekking meer zal versturen. Als extra stok achter de deur legt de politierechter een voorwaardelijke gevangenisstraf op. Deze straf wordt alleen uitgevoerd als de verdachte in zijn proeftijd van twee jaar opnieuw de fout in gaat.

Uitspraken

Meest gelezen berichten