Gemeente Utrecht hoeft niet handhavend op te treden tegen modelvliegclub

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Gemeente Utrecht hoeft niet handhavend op te treden tegen modelvliegclub
Utrecht, 19 augustus 2016

Een agrariër uit De Meern vindt dat de gemeente Utrecht handhavend moet optreden tegen een modelvliegclub. Er vliegen volgens hem voortdurend vliegtuigjes te laag over zijn land. De voorzieningenrechter is van oordeel dat de gemeente door middel van onaangekondigde controles een betrouwbaar onderzoek heeft gedaan.

Onaangekondigde controles

Modelvliegtuig op grasveld

De agrariër heeft camerabeelden gemaakt en stelt dat de vliegtuigjes te laag en buiten de vliegcirkel over het land vliegen. Naar aanleiding daarvan heeft een inspecteur Toezicht en Handhaving zeven onaangekondigde controles uitgevoerd en geen overtredingen geconstateerd. Volgens de agrariër kun je niet met het blote oog vaststellen hoe hoog er gevlogen wordt en is er sprake van ‘onzorgvuldig nattevingerwerk’.

Deskundigheid inspecteur

De voorzieningenrechter is van oordeel dat de gemeente met deze uitgevoerde controles een voldoende betrouwbaar onderzoek heeft gedaan. Er zijn geen redenen om de deskundigheid van de inspecteur in twijfel te trekken. Daarnaast oordeelt de rechter dat op basis van de camerabeelden geen overtredingen kunnen worden vastgesteld. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten