Gemeente Utrecht mocht overeenkomst ontwikkelaar nieuwe Zandpad ontbinden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Gemeente Utrecht mocht overeenkomst ontwikkelaar nieuwe Zandpad ontbinden
Utrecht, 16 juni 2017

De gemeente Utrecht mocht de huurovereenkomst met bouwer Beja over de herontwikkeling van het prostitutiegebied in Utrecht ontbinden. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag beslist. Beja spande een kort geding aan om de ontbinding terug te draaien.

Integriteitsonderzoek

De gemeente ontbond de huurovereenkomst op basis van een negatief Bibob-advies. Het Landelijke Bureau Bibob voerde een integriteitsonderzoek uit. Hieruit bleek dat een bij het project betrokken adviseur van Beja 4 keer is veroordeeld voor 21 strafbare feiten. Grotendeels voor ernstige geweldsdelicten gericht tegen vrouwen.

Veilig prostitutiegebied

De voorzieningenrechter oordeelt dat het streven van de gemeente om een schoon en veilig prostitutiegebied te realiseren zwaar weegt. Het staat vast dat Beja belang heeft bij de overeenkomst, maar het feit dat zij zich hebben ingelaten met de betreffende adviseur komt voor hun eigen rekening. De gemeente heeft voldoende aangetoond dat zij een beroep hebben gedaan op de clausule in de huurovereenkomst.

Uitspraken

Meest gelezen berichten