Gemeente Zeist mag tunnel tijdelijk afsluiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Gemeente Zeist mag tunnel tijdelijk afsluiten
Utrecht, 23 september 2016

De Stichting Beter Zeist heeft bezwaar gemaakt tegen de tijdelijke afsluiting van de tunnel tussen de Weeshuislaan en de Voorheuvel in Zeist. Met de afsluiting wil de gemeente Zeist de sloop van de tunnel en de aanleg van een nieuwe verbindingsweg zo laten plaatsvinden dat dit geen gevaar oplevert voor het verkeer. De voorzieningenrechter wijst het verzoek af omdat het verkeersbesluit aan de wettelijke vereisten voldoet.

Centrumvisie

Dat de stichting eigenlijk vindt dat de gemeente met de sloop van de tunnel en de aanleg van een nieuwe weg vooruitloopt op de herinrichting van het centrum, terwijl er nog procedures lopen, kan de voorzieningenrechter niet meenemen in zijn oordeel. Voor de herinrichting is de centrumvisie “Beleef Zeist Groen, Gezond en Gastvrij” vastgesteld, maar dit maakt geen onderdeel uit van het voorgelegde verkeersbesluit.

Uitspraken

Meest gelezen berichten