Hond Jay moet terug naar baasje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Hond Jay moet terug naar baasje
Utrecht, 05 juli 2017

Jay, een Welsh Springer Spaniel, die op een logeeradres in Brabant verblijft moet terug naar de eigenaresse uit Utrecht. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist.

Fokster

Toen de relatie tussen de twee eigenaressen van de hond uitging is de hond met één van de twee vrouwen meegegaan. Die woonde toen tijdelijk in een kamer in een studentenhuis. Dit bleek niet goed te werken, waarna zij de fokker vroeg om een ander onderkomen voor Jay te zoeken. Toen de Utrechtse vrouw na het vinden van een nieuwe woning vroeg of ze Jay weer terug kon krijgen weigerde de fokker dat. Volgens de fokker zou er geen enkele garantie zijn dat het nu wel goed zou gaan met Jay.

Tijdelijk logeeradres

Uit de e-mails tussen de vrouw en de fokker blijkt dat het de bedoeling was dat Jay op een tijdelijk logeeradres zou komen. De vrouw is nog steeds eigenaar van de hond. Het achterhouden van de hond is daarom een inbreuk op haar eigendomsrecht, zo oordeelt de voorzieningenrechter. Of de hond beter af is bij het logeeradres in Brabant is in dit geschil niet aan de orde. Bovendien heeft de Utrechtse vrouw voldoende duidelijk gemaakt dat zij erg veel van Jay houdt en er alles aan wil doen om goed voor de hond te zorgen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten