Inhoudelijke behandeling zaak grensrechter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Inhoudelijke behandeling zaak grensrechter
Lelystad, 21 mei 2013

Op woensdag 29 mei begint de meervoudige strafkamer van de rechtbank Midden-Nederland in Lelystad met de inhoudelijke behandeling in de strafzaken tegen zeven minderjarigen en een volwassene. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De zittingsdagen vinden plaats op 29, 30 en 31 mei, 1 juni en 3 juni.

Bijzondere toegang voor journalisten

De behandeling van de zaak zal achter gesloten deuren plaatsvinden. De voorzitter verleent, net als bij de pro-formazitting, vanwege de maatschappelijke impact van de zaak bijzondere toegang aan vertegenwoordigers van de pers tot het bijwonen van de besloten zitting. Hierbij wordt aan één journalist per medium iedere zittingsdag toegang verleend. Zij kunnen de zaak volgen in een naastgelegen zaal waar verbinding is met de zaal waar de behandeling plaatsvindt. Tijdens de zitting mogen geen opnamen worden gemaakt.

Persoonlijke omstandigheden achter gesloten deuren

Vanwege de jonge leeftijd heeft de rechtbank besloten dat de bespreking van de persoonlijke omstandigheden van de minderjarige verdachten geheel achter gesloten deuren worden behandeld. Hierbij zal geen bijzondere toegang worden verleend aan journalisten.

Aanmelding pers

Schrijvende journalisten en verslaggevers van omroepen die de zitting willen bijwonen kunnen hiervoor uiterlijk vrijdag 24 mei voor 17.00 uur per e-mail, onder vermelding van hun personalia, een verzoek insturen naar de afdeling Communicatie van de rechtbank Midden-Nederland. De rechtbank wijst de plaatsen, één per medium, toe waar de journalisten de grensrechterzaak kunnen volgen. Journalisten aan wie bijzondere toestemming is verleend, ontvangen een bevestiging.

Uitspraken

Meest gelezen berichten