Jongen vrijgesproken van busoverval Amersfoort

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Jongen vrijgesproken van busoverval Amersfoort
Utrecht, 08 november 2016

Een 17-jarige jongen uit Amersfoort is vrijgesproken van een busoverval in Amersfoort in maart 2016. De rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat er onvoldoende bewijsmiddelen in het dossier zitten om de verdachte te veroordelen.

Overval met hakmes

Bij de busoverval waren drie jongens betrokken. Een van de jongens bedreigde de chauffeur met een hakmes. De chauffeur is bestolen van zijn portefeuille en een geldlade. De 17-jarige jongen werd verweten dat hij degene met het hakmes was.

Signalement

Uit de camerabeelden blijkt dat één van de drie personen die de bus overviel een zwarte jas van het merk The North Face droeg. Het staat vast dat de verdachte zo’n jas heeft. De rechtbank oordeelt dat dit een jas is die populair is onder jongeren en dat op basis van alleen deze overeenkomst niet kan worden vastgesteld dat de verdachte de dader is.

De overvallen buschauffeur verklaarde dat de jongen met het hakmes een getinte huidskleur had, te vergelijken met een man van Marokkaanse afkomst. De rechtbank constateert dat deze omschrijving niet overeenkomt met het uiterlijk van de verdachte.

Uitspraken

Meest gelezen berichten