Man uit Nijkerk vrijgesproken van kindermisbruik en mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Man uit Nijkerk vrijgesproken van kindermisbruik en mishandeling
Lelystad, 30 augustus 2017

Een 26-jarige man uit Nijkerk is door de rechtbank Midden-Nederland vrijgesproken van mishandeling en ontucht met een kind in 2015 in Huizen. De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijs is tegen de man.

Aangifte

De man ontkent dat hij het meisje heeft misbruikt en mishandeld. De moeder van het meisje heeft aangifte gedaan, grotendeels gebaseerd op dat wat zij haar toen twee-en-een-half-jarige dochter heeft horen zeggen.

Geluidsfragmenten en onderzoek

In het dossier zit een opname van een mobiele telefoon die de moeder in de slaapkamer van haar dochter heeft geplaatst. De rechtbank heeft deze opname beluisterd. Op de aangrijpende opname is hard gehuil en gekrijs te horen. In de opname is geen enkele aanwijzing te vinden dat de verdachte het meisje seksueel misbruikt en mishandelt. Daarnaast is het meisje lichamelijk onderzocht. De conclusie van het onderzoek is dat er geen afwijkende bevindingen zijn die een vermoeden van seksueel misbruik en mishandeling ondersteunen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten