Nadere informatie kort geding De Graafschap en KNVB

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Nadere informatie kort geding De Graafschap en KNVB
Utrecht, 01 juli 2016

Het kort geding tussen De Graafschap en de KNVB vindt plaats op dinsdag 5 juli om 13:30 uur bij de rechtbank Midden-Nederland, Vrouwe Justitiaplein 1, 3511 EX Utrecht.

Informatie voor publiek

Er is beperkte ruimte in de zittingszaal, daarom laat de rechtbank publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zaal vol is wordt de toegang geweigerd. Om de rechtbank binnen te gaan is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

Informatie voor pers

Journalisten kunnen de zitting bijwonen door zich voor maandag 4 juli 12:00 uur aan te melden bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via: midden-nederland@rechtspraak.nl.

Audiovisuele opnames

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling (FOX Sports). Dat betekent dat één landelijk (FOX Sports) en één regionaal medium (Omroep Gelderland) toestemming krijgt om in de zittingszaal opnames te maken. Voor het gebruik hiervan maken de overige media afspraken met hen.

Over de zitting

In een kort geding vraagt de eiser (De Graafschap) de rechter om in een spoedeisende zaak een snelle, voorlopige beslissing te nemen. Op de zitting zullen de eiser en de gedaagde (KNVB) hun standpunten naar voren brengen, de rechter stelt vragen en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt. Tijdens de zitting onderzoekt de rechter met beide partijen welke oplossingsmethode in deze situatie het beste lijkt te passen: mediation, schikking of een uitspraak van de rechter. Aan het einde van de zitting geeft de rechter aan wanneer hij uitspraak doet, naar verwachting is dat binnen twee weken na de zitting.

Uitspraken

Meest gelezen berichten