Nadere informatie kort geding FC Twente en KNVB

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Nadere informatie kort geding FC Twente en KNVB
Utrecht, 25 mei 2016

Het kort geding tussen FC Twente en de KNVB vindt plaats op vrijdag 27 mei om 10:00 uur bij de rechtbank Midden-Nederland, Vrouwe Justitiaplein 1, 3511 EX Utrecht.

Informatie voor publiek

Er is beperkte ruimte in de zittingszaal, daarom laat de rechtbank publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zalen vol zijn wordt de toegang geweigerd. Om de rechtbank binnen te gaan is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

Informatie voor pers

Journalisten kunnen de zitting bijwonen door zich voor donderdag 26 mei 12:00 uur aan te melden bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via: midden-nederland@rechtspraak.nl.

Audiovisuele opnames

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling (NOS). Dat betekent dat één landelijk (NOS) en één regionaal medium (RTV Oost) toestemming krijgt om in de zittingszaal opnames te maken. Voor het gebruik hiervan maken de overige media afspraken met hen.

Over de zitting

In een kort geding vraagt de eiser (FC Twente) de rechter om in een spoedeisende zaak een snelle, voorlopige beslissing te nemen. Op de zitting zullen de eiser en de gedaagde (KNVB) hun standpunten naar voren brengen, de rechter stelt vragen en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt. Tijdens de zitting onderzoekt de rechter met beide partijen welke oplossingsmethode in deze situatie het beste lijkt te passen: mediation, schikking of een uitspraak van de rechter. Naar verwachting doet de rechter op 27 mei nog geen uitspraak, maar uiterlijk twee weken na de zitting.

Uitspraken

Meest gelezen berichten