Ontwikkelaar moet standaardwerk ParkZuid hervatten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Ontwikkelaar moet standaardwerk ParkZuid hervatten
Utrecht, 13 april 2017

Projectontwikkelaar Zondag moet de afgesproken standaardwerkzaamheden aan ParkZuid in Leidsche Rijn hervatten. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist. Een groep van 23 kopers spande een kort geding aan omdat zij wilden dat alle werkzaamheden hervat werden.

Het meerwerk

De kopers hebben een contract met Zondag over het opleveren van de standaardwoning. Zij vinden dat zij met Zondag ook een contract hebben over het meerwerk aan de huizen (en niet met het failliete bouwbedrijf Van der Maazen) en hadden gevorderd dat Zondag ook dit meerwerk zou uitvoeren. De voorzieningenrechter wijst dit verzoek af en bepaalt dat Zondag alleen de standaardwerkzaamheden moet hervatten.

Verkort vonnis

De voorzieningenrechter heeft vandaag alleen haar beslissing genomen, in een zogenoemd kop-staartvonnis. Het uitgewerkte vonnis met motivering van de beslissing volgt op uiterlijk 1 mei 2017.

Uitspraken

Meest gelezen berichten