PIJ-maatregel verlengd in Urker moordzaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > PIJ-maatregel verlengd in Urker moordzaak
Lelystad, 24 april 2015

De rechtbank Midden-Nederland heeft vrijdag de PIJ-maatregel (Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen) van een 20-jarige man met zes maanden verlengd. Hij werd in 2010 op 16-jarige leeftijd veroordeeld voor de moord op Dirk Post.

De beslissing is conform hetgeen de officier van justitie ter zitting had gevorderd. De veroordeelde is bezig met zijn laatste traject van de PIJ-maatregel, het zogeheten Scholings- en Trainingsprogramma. Het programma is bedoeld om de man zo te begeleiden dat wat hij geleerd heeft in de Justitiële Jeugdinrichting ook waar kan maken in de samenleving. Hij is zeer gemotiveerd en wil zelf graag nog enige tijd van de begeleiding gebruik maken. De rechtbank oordeelde dat voor de verdere behandeling, die gericht is op de terugkeer in de maatschappij nog meer tijd nodig is. De rechtbank volgt daarbij ook het advies van de deskundigen van de kliniek, van waar uit de behandeling plaatsvindt.

Uitspraken

Meest gelezen berichten