Planning voorlopig getuigenverhoor op verzoek van Stichting De Roestige Spijker

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Planning voorlopig getuigenverhoor op verzoek van Stichting De Roestige Spijker
Utrecht, 19 februari 2014

In maart hoort de rechter-commissaris in een (civiel) voorlopig getuigenverhoor negen getuigen. Dit gebeurt naar aanleiding van de door Stichting De Roestige Spijker voorgenomen verspreiding van een Amerikaanse documentaire over een oud-topambtenaar van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De verhoren vinden op zes openbare zittingen in Utrecht plaats. 

De rechtbank Midden-Nederland heeft op 13 november 2013 het verzoek van Stichting De Roestige Spijker tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor toegewezen.

Voorlopig getuigenverhoor

Een (civiel) voorlopig getuigenverhoor is onder meer bedoeld om een partij de gelegenheid te bieden  opheldering te krijgen over feiten, teneinde een inschatting te kunnen maken van haar (bewijs)positie in een toekomstige (of lopende) procedure. Bij een voorlopig getuigenverhoor is geen sprake van een eiser en gedaagde en wordt geen vonnis gewezen.

Planning

De voorlopige getuigenverhoren vinden plaats in maart en april:

  • 4 maart  getuige uit documentaire
  • 5 maart  twee rechercheurs
  • 10 maart voormalig stafmedewerkster Ministerie van Veiligheid en Justitie
  • 14 maart twee voormalig gevangenisdirecteuren
  • 24 maart  privédetective, voormalig chef CID
  • 25 maart twee Turkse advocaten
  • 11 april  Uitloopdag
  • 15 april  Uitloopdag

De verhoren beginnen op alle dagen om 9.00 uur.

Informatie voor de pers

De zitting vindt plaats in een van de zalen van de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht. De rechtbank hanteert de persrichtlijn 2013. De getuigen die op zitting worden gehoord zijn niet-professionele procesdeelnemers.

Audiovisuele media die de verhoren willen volgen, worden verzocht uiterlijk 26 februari telefonisch contact op te nemen met de afdeling communicatie (030-2233027).

Uitspraken

Meest gelezen berichten