Playfountain Baarn mag niet doorgaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Playfountain Baarn mag niet doorgaan
Utrecht, 31 juli 2015

De omgevingsvergunning die de gemeente Baarn heeft afgegeven voor een playfountain is onvolledig. De bestuursrechter wijst daarom een verzoek tot voorlopige voorziening van drie omwonenden toe.

Drie bewoners van de Brink vroegen bij de bestuursrechter om een voorlopige voorziening. Volgens de bewoners bezorgt de playfountain overlast voor omwonenden. De gemeente Baarn heeft een omgevingsvergunning en een evenementenvergunning afgegeven voor de playfountain. In de omgevingsvergunning heeft de gemeente vastgesteld dat er geen vergunning nodig is om af te wijken van bestemmingsplan van de Brink.

 
De bestuursrechter volgt de gemeente niet. Het gebruik van de playfountain is in strijd met het bestemmingsplan en dus was er een vergunning vereist. Dat maakt dat het gebruik van de playfountain op dit moment illegaal is.
 
De bestuursrechter wijst het verzoek van de drie bewoners voor een voorlopige voorziening toe. Dit betekent dat er maandag niet gestart kan worden met de opbouw van de playfountain. De gemeente moet een nieuw besluit nemen waarbij de belangen van de omwonenden meegewogen worden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten