Privacygevoelige informatie per abuis gepubliceerd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Privacygevoelige informatie per abuis gepubliceerd
Utrecht, 01 juli 2017

In de digitale zittingslijsten van de rechtbank Midden-Nederland, die wekelijks op www.rechtspraak.nl worden gepubliceerd, is deze week per abuis privacygevoelige informatie gepubliceerd. Dat is niet de bedoeling en de rechtbank Midden-Nederland betreurt dit ten zeerste. Burgers moeten er op kunnen vertrouwen dat de rechtbank zorgvuldig omgaat met gevoelige informatie. Helaas is er in dit geval een fout gemaakt.

De rechtbank Midden-Nederland publiceert de zittingslijsten om de rechtspraak toegankelijk te maken voor publiek. De wekelijkse zittingslijsten bevatten een overzicht van strafzaken die door de meervoudige kamer en de politierechter worden behandeld. Per abuis zijn deze week de niet-geanonimiseerde zittingslijsten online gezet. De lijsten zijn onmiddellijk na ontdekking weer verwijderd van de website. De rechtbank zal het datalek melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Uitspraken

Meest gelezen berichten