Rechtbank vraagt geen verhinderdata vooraf bij planning civiele zittingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Rechtbank vraagt geen verhinderdata vooraf bij planning civiele zittingen
Lelystad/Utrecht, 28 december 2016

De rechtbank Midden-Nederland vraagt de komende maanden voor de locaties Utrecht en Amersfoort niet meer vooraf om verhinderdata van partijen bij het inplannen van zittingen in civiele bodemzaken en comparities in kantonzaken. De rechtbank bepaalt in plaats daarvan in een tussenvonnis direct de eerst mogelijke zittingsdatum.

1 januari

De nieuwe manier van plannen gaat per 1 januari 2017 in en zal na enige tijd worden geëvalueerd. De rechtbank verwacht met deze aanpassing doelmatiger te kunnen plannen. De proef geldt alleen voor de locaties Utrecht en Amersfoort en dus niet voor Lelystad en Almere.

Andere datum

Als de door de rechtbank bepaalde datum partijen niet schikt, kunnen zij binnen twee weken om een andere dag of tijdstip voor de zitting vragen. Bij dat verzoek moeten dan wél de verhinderdata van partijen voor de eerstkomende drie maanden worden opgegeven.

Procesreglement

De werkwijze is conform het procesreglement in civiele dagvaardingszaken (pdf, 222,4 KB). In het procesreglement voor rolzaken kanton (pdf, 293,1 KB) is over dit onderwerp niets opgenomen. De rechtbank hanteert daarom in kantonzaken dezelfde werkwijze als in civiele bodemprocedures. Deze werkwijze geldt niet voor kort gedingen en verzoekschriftprocedures.

Uitspraken

Meest gelezen berichten