Regiebeslissingen in zaak verdachte terroristische misdrijven Huizen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Regiebeslissingen in zaak verdachte terroristische misdrijven Huizen
Lelystad, 11 december 2015

De voorlopige hechtenis van een 32-jarige man die wordt verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie die het oogmerk heeft het plegen van terroristische misdrijven blijft geschorst. De rechtbank Midden-Nederland wees vrijdag tijdens een regiezitting een verzoek van de verdediging om zijn voorlopige hechtenis op te heffen af. De man blijft dus onder voorwaarden op vrije voeten.

Een contactverbod met een man die eerder verdachte was in hetzelfde onderzoek, hief de rechtbank op. De zaak tegen deze man is geseponeerd.

De rechtbank nam verder een aantal besluiten over onderzoekswensen van de verdediging.

Een verzoek om het hoofd van de AIVD te horen te horen wees de rechtbank af. Wel zal de AIVD nog een ambtsbericht moeten opstellen waarin wordt ingegaan op vragen die leven bij de verdediging.

Een drietal getuigen die in Nederland verblijven zullen worden gehoord. Een verzoek om vier andere getuigen te horen die waarschijnlijk in Syrië verblijven, wees de rechtbank af. De rechtbank acht het onaannemelijk dat deze getuigen binnen een redelijke termijn kunnen worden gehoord. Wel staat het de verdediging vrij om verklaringen van deze getuigen zelf in te brengen.

De rechtbank verklaarde zich eveneens akkoord met het verzoek van de verdediging om een nog nader te bepalen deskundige te laten rapporteren over hoe het leven in IS-gebied eruit ziet.

Wanneer de zaak wordt voortgezet is nog niet bekend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten